Чим краще різати фанеру — лазером або циркулярною пилою?

Якщо сказати коротко, то різати фанеру СО2 лазером, це найкращий спосіб досягнення ідеальних геометричних форм і точної лінії різу.
Лазерний верстат?

Циркулярна пила?

У деяких сферах товарного бізнесу рано чи пізно виникає питання щодо використання в конструкції товару такого матеріалу, як фанера (наприклад: меблі, інтер'єр і екстер'єр, сувенірна продукція, пакувальні матеріали), як матеріал корпусів, вставок або різних складових частин товару.

Купуючи цей матеріал листами (розмір 1525 × 1525 мм), вручну порізати точно фанеру за необхідними розмірами не завжди вийде як мінімум через відсутність необхідного інструменту і значних розмірів листа. Тому є два інших варіанти розкрою фанери — пилкою, з втратами якості різу і «з'їданням» шару фанери в 4 мм, або за допомогою лазерного різання фанери.
Лазерне різання фанери — найточніший і акуратний спосіб обробки матеріалу. Це саме те, що Вам потрібно, якщо Вам необхідна точна деталь, або в подальшому необхідно обтягувати розкроєні лист тонким матеріалом (наприклад тканину) або є необхідність у виготовленні виробів з унікальними геометричними формами.

Плюси і мінуси розкрою за допомогою пили і лазерної порізки фанери:
Плюси пили:
  • Швидкість — єдиний плюс розпилу пилкою. І то в разі, коли Вам потрібні не геометричні акуратні форми, а лист, порізаний на рівні пласти.
Плюси лазерної різки фанери:
  • Можливість геометричних форм;
  • Акуратність краю різу;
  • Можливість зробити гострий кут;
  • Точність розмірів.
  • /

Залишилися питання?
Залиште свої контакти і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом